

حفظ سوره
یکی از اهداف اصلی حفظ قرآن، ایجاد انس با قرآن از طریق فضای قرآنی است.
🔹ازآنجاكه دوران كودكی در شكلگيری شخصيت و رفتار انسان نقش بسزایی دارد، بنابراین ايجاد انس و الفت با قرآن در اين سنين حائز اهميت است. پس برای مأنوس شدن كودكان با قرآن بایداز روش تربيتی ايجاد فضای قرآنی بهرهمند شد. لازمهی تربيت صحيح کودک؛ فضای مناسب و امن است؛ بدون شک اگر كودك در اين فضا قرار گيرد، مطابق آن حركت خواهد كرد؛یعنی بهطورغيرمستقيم كودكان را در ارتباط با قرآن قرار میدهيم.
🔹 انس پدر و مادر با قرآن؛ همانند ساير اعتقادات و رفتارها در مأنوس بودن فرزند با قرآن بسیار مؤثر است. بدین ترنیب، ما كودك را بهطور غيرمستقيم به خواندن و گوش دادن به قرآن عادت میدهيم.
به کودکان بايد معانی و آموزههای قرآن را ياد داد. برای رسيدن به اين هدف، میتوان فرازهايی از آيات را انتخاب كرد.اين كار بايد متناسب با سطح توان كودك باشد، همچنین باید از روشهای خاص تعليم و تربيت در اين دوران استفاده كرد. برای مثال؛ میتوان معانی آيات را به صورت داستان يا تصاوير درآورد.
كودكان بايد با تشويق و راهنمايی والدین، سادگی يادگيری قرآن را احساس كنند تا با كسب موفقيت، هرچه بيشتر به يادگيری قرآن علاقهمند شوند.
آشنايی با قرآن باید ازطریق گوش دادن به آن انجام شودو به صورت مستمر صورت گيرد. در اين حال؛ بهتر است كه فرزند راعلاقهمند كرد تا هر روز آياتی از قرآن را در خانه گوش داده ودر صورت تمایل قرائت كند.
ياری، همراهی و تشويق والدين بسيار بااهمیت است؛ البته بايد اصل اعتدال و ميانهروی را رعايت كرده و از افراط و تفريط به طور جدی پرهيز شود.
برای ايجاد انس با قرآن بايد زمينه آشنايی بيشتر كودك با قرآن كريم با ملاطفت، نرمی، صبر و حوصله انجام شود تا کودک در اين مسير به موفقيت برسد؛ حتی بايد به موفقيتهای كوچك اواهمیت داد تا بتواند ضعفهای خود را جبران كند.